100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 dl sötmandel
råsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör tillsammans med saffran.
Blanda i äggen.
Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner det i
smörblandningen.
Forma degen till tre längder och lägg dom på en plåt.
Strö över råsocker.
Grädda dom mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 cm tjocka skivor
och lägg tillbaka dom på
plåten med snittsidan uppåt.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Stäng av
ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen har kallnat. Låt dom
gärna stå kvar i ugnen över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar