söndag 7 december 2014

Saffransskorpor


100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 dl sötmandel
råsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör tillsammans med saffran. 
Blanda i äggen.
Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner det i smörblandningen.
Forma degen till tre längder och lägg dom på en plåt.
Strö över råsocker.
Grädda dom mitt i ugnen i ca 25 minuter.


Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 cm tjocka skivor 
och lägg tillbaka dom på plåten med snittsidan uppåt.

Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen har kallnat. Låt dom gärna stå kvar i ugnen över natten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar