Så här gör jag mina goda
semlebullar!
50 gram jäst för söta degar
100 gram smör
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl vit sirap
½ tsk hjorthornssalt
1 ägg
ca 10 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret, häll i mjölken och värm till ca 37 grader.
Häll det över jästen
och rör om ordentligt.
Tillsätt övriga ingredienser.
Spara lite av mjölet till
utbakningen.
Arbeta degen tills den är blank och smidig.
Låt jäsa övertäckt ca
30 minuter.
Ta upp degen och knåda den
smidig igen.
Forma 20 runda och släta bullar
och lägg dem på bakpappersklädd
plåt.
Låt jäsa övertäckt ytterligare 30 minuter.
Pensla bullarna med
uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader ca 7-8 minuter.
Fyll bullarna med mandelmassa, (Jag brukar riva mandelmassan fint och blanda i några droppar vatten för en bra konsistens.) vispad grädde, sikta lite florsocker över och NJUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar