tisdag 17 februari 2015

Semlor eller fastlagsbullar?!



Så här gör jag mina goda semlebullar!

Du behöver: 
50 gram jäst för söta degar
100 gram smör
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl vit sirap
½ tsk hjorthornssalt
1 ägg
ca 10 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. 
Smält smöret, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. 
Häll det över jästen och rör om ordentligt. 
Tillsätt övriga ingredienser. 
Spara lite av mjölet till utbakningen. 
Arbeta degen tills den är blank och smidig. 
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Ta upp degen och knåda den smidig igen. 
Forma 20 runda och släta bullar 
och lägg dem på bakpappersklädd plåt. 
Låt jäsa övertäckt ytterligare 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. 
Grädda i 250 grader ca 7-8 minuter.
Fyll bullarna med mandelmassa, (Jag brukar riva mandelmassan fint och blanda i några droppar vatten för en bra konsistens.) vispad grädde, sikta lite florsocker över och NJUT!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar