lördag 7 december 2013

Pepparkaksrulltårta med lingonfrosting


Idag testade vi något nytt - pepparkaksrulltårta! 


Inspirationen kommer från Roy Fares.

Mycket gott!

Botten
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl 
1/2 tsk bikarbonat  
1 msk julkryddor (Se recept längre ner.) 
1/2 dl gräddfil/filmjölk 

Sätt ugnen på 250 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ägg och socker poröst, vänd ner de torra ingredienserna. 
Tillsätt sedan filmjölken.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen, 
250° i 5-6 min.
 Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, 
låt svalna.

Julkryddmix 
1msk kanel, 1 msk nejlika, 1/2 tsk ingefära

Lingonfrosting
100 g rumstempererat smör
200 g Philadelphiaost
1 msk vaniljsocker 
2 dl florsocker  
1/4 dl vispgrädde   
1/2 dl lingonsylt

Vispa smör och Philadelphiaost vitt och fluffigt. 
Vispa i vaniljsocker och florsockret. Vispa till en fast och fin frosting.
 Vispa slutligen i grädden och sist blanda i lingonsylten.
Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle. 
Lägg i kylen.
Dela sedan kakan i lagom stora bitar. 
Klicka gärna på lite grädde och dekorera med några lingon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar